Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

mandag 27. august 2012

Kjølig morgen

Idag våknet jeg til 2 plussgrader og tåke over tjernet. Høsten kommer, og vi får nok snart den første frostnatten.


Nå fant jeg igjen et dårlig bilde jeg tok av fiskeørna over elva for noen uker siden. Vi kom ned til elva, og 20 meter over oss, sirklet 3 fiskeørner. Jeg hadde bare med meg mobiltelefonen, og fikk tatt bildet av kun en av dem.



søndag 26. august 2012

Båndtvang og gærne jenter

I Sigdal er det utvidet båndtvang til 1. oktober, av hensyn til husdyr på beite. Det er litt problematisk å forholde seg til, selv om vi pleier å slippe damene før den tid. Jeg ringte kommunen for noen år siden, og de mente det var greit å slippe hunder for jakttrening, så lenge de hadde vært på sauerenhetstrening.
Nå nærmer det seg tid for 1.slipp, og vi har kjøpt en Garmin Astro håndholdt del til.
Med hver vår GPS, har vi bedre kontroll og større trygghet for de små damene våre.

Fredag var vi en tur i Aasbraatan for å sjekke forholdene, og for å ordne i hytta. Ovnen er satt sammen, og er straks klar til bruk igjen.
Damene er ville og gleder seg til å bli sluppet.

Tingeling med tyggepinne utenfor Aasbraatahytta

Kaffepause med Dolores





Tingeling i gravehumør

fredag 24. august 2012

Skollerud skogsbilvei

Igår tok vi turen til Skollerud og den fine skogsbilveien som går innover der. Stor iver og entusiasme. Vi tok oss en trimtur innover i terrenget også, slik at det blir litt mer ut av turen enn bare å traske langs en vei.
Jeg tok dem av et elgspor som de var interessert i, for nå er sporingsiveren på topp.

Dolores

Feiemerker etter rådyr

Damer i lyngen

onsdag 22. august 2012

Nesten idyll

Igår var det varmt, og vi dro på tur til Storetjern og det gamle sandtaket på Hen. Stille og fredelig der blant sand, røde steinhauger, og mosekledde veier. Langs tjernet var idyllen komplett med damene som koste seg langs vannet, helt til et par dukker opp med en diger mastiff. Heldigvis holdt de dyret i bånd, men Husse på godt over 100 kg, sto på hæla for å holde igjen dyret.
Vi tre damene, sto litt puslete nede ved vannet, og ventet på at kostebinderiet skulle komme seg videre.
Og jeg undrer meg litt i mitt stille sinn; hva skal folk med sånne bikkjer?

Begge damene holdt forøvrig på å dette uti vannet flere ganger. Kanten er bratt, og vannet har vasket jorda vekk. De sto og gynget på den løse kanten flere ganger, men skjønte at de var på usikker grunn. Det er bra, for havner de i vannet på egen hånd en slik plass, kommer de seg mest sannsynlig ikke opp igjen.









tirsdag 21. august 2012

Minner fra en nesten svunnen tid

På vei hjem fra fjellet, kjørte vi oss inn i en kjempebøling med krøtter på vei mot Nesbyen over Tunhovd. De hadde tydeligvis holdt seg langs veien en stund, og var ikke særlig interessert i å flytte seg for bilene.











mandag 20. august 2012

En tidlig morgen på fjellet...

...lettet hegra nede i vika, idet jeg gikk ut for å tømme kaffekjelen. Med hese skrik fløy den opp og kretset over hodet mitt. Jeg rakk såvidt å fange den med kameraet.
Da Dolores var bitte liten, syntes hun hegreskrikene var skumle. Jeg husker vi hadde flere rundt oss på en kveldstur. For en liten valp som skal oppdage alt for første gang, kan nok slike lyder være litt skremmende.
Nå er hun stor og sterk og trygg, og lar seg ikke affisere av mye. Det eneste hun ikke liker, er humler og veps - ikke rart, for hun har jo blitt stukket flere ganger i sommer.

Hegre langt der oppe.
Jeg rakk ikke å skifte objektiv på kameraet, og måtte nøye meg med å ta bilde med normalobjektivet.

Fine Dolores

søndag 19. august 2012

Ørekyte

Den ser det ikke ut til at det er mulig å bli kvitt i Ossjøen. Jeg så mengder både nede ved Oset, og i vika i nærheten av hytta.
Damene og jeg tok en morgentur ned i vika for å se på teinene. De var stappfulle, og det var det forsåvidt rundt teinene også.


Dolores undersøker teina

Stimer av ørekyte ved Oset



Tingeling vil opp i båten

Utsikt fra Oset og "nordover"



lørdag 18. august 2012

Siste sommertur på Hardangervidda

Vi kom hjem fra den siste sommerturen tirsdag kveld. Og denne turen var nok mer preget av sommer, enn de tidligere turene våre. Lørdag og søndag var så varme, at vi virkelig fikk en smak av hvordan det kan være på fjellet når sola steiker.
Men, hvor var alle menneskene som pleier å befolke fjellet på denne tiden av året? August er jo tradisjonelt den måneden hvor folk drar til fjells for å vandre, for å fiske og for å nyte fjell-livets gleder.
Greit for oss, for vi er ikke så glad i å gå i kø. Som oftest, holder vi oss utenfor allfarvei og merkede turiststier.
De små damene våre liker godt å være på fjellet, for da er vi sammen hele tiden, på hytta og på turer.
Fisket har også vært bedre denne gangen. Tidligere i sommer har det vært alt for kaldt og alt for mye vann, men denne gangen ble det fast fisk. Vi fikk en del, og jeg dro opp årets fisk for egen del.


Stolt fisker med fin fisk


Mere fin fisk


Energisk fisker

Kos med Dolores.

På vei hjem etter en fin tur.

Godt å komme hjem etter tur og slappe av.
Tingeling koser seg i gyngestolen.

Det ble noen gode fiskemiddager.
De største har vi imidlertid spart.

Kvelden senker seg.
Og med kvelden kommer lys og stemning ved peisen.
På klare kvelder, kommer stjernehimmelen frem, og kanskje et enslig lys fra en hytte på Kolsfetsiden.