Velkommen til kennel Tante Else

Denne bloggen handler om jakt, fiske, friluftsliv, og ikke minst, 4 strihårede dachser ved navn NORD J(D)CH NVCH Benkemyras ZL Dolores (født 2008), NORD J(D)CH NVCH Mirkagårdens Tingeling (født 2009), NJ(D)CH NVCH Tante Elses ED Annemor (født 2013) og Tante Elses SD Sang (født 2016).

torsdag 5. oktober 2017

Matauk, høsting og kos med fire små venner

Endelig ser det ut til å klarne opp her hos oss. I natt krøp gradestokken under 0, og tåken lå tett over tjernet i dag tidlig. Solen ligger og venter bak tåketeppet, og jeg gleder meg over vakkert vær.
I går kom regnværet på besøk igjen, akkurat da tiden var inne for tur med gjengen. Det ble regndress og våt tur med ivrige hunder, som hadde rådyr i nesa hele runden rundt her.
I går var også dagen for matlaging til fryseren,  kjekt å ha for de lange dagene ute i skogen.
Og da jeg kom hjem fra et møte i går kveld, hadde Sang ventet trofast på meg, først ute, deretter på matten rett innenfor døra. Det er nesten rørende.

Her om dagen tok vi oss en tur til Vestre Ådal for å snuse litt på ukjente trakter. Vi gikk opp langs ryggen på sandtaket ved Garntangen, med utsikt mot Sommaberget og Somdalskollen. Det er ganske bratt oppover der, og mye å holde igjen, når fire ivrige hunder drar på. Vi fant et jakttårn og rådyrmøkk, og tok turen nedom et jorde på vei ned igjen.
Etterpå spiste vi matpakke ved bilen, før jeg plukket noen liter tyttebær.









På kanten av sandtaket. 
Det gikk et tråkk der, men det var litt for bratt
ned i skogen med fire hunder i bånd.





Utikt mot Sommaberget og
Somdalskollen.








De siste dagene med regnvær, 
har gjort Ådalselva om til en flod.
Fra brua ved Hallingby.


Tyttebærene er fortsatt fine.

Ingen kommentarer: